linde-Boom: Feest for Life

Wanneer lopers, wandelaars en andere feestvarkens klaar zijn om de dansschoenen aan te trekken, barst in GC Den Dries het feest los waarbij DJ Boer Jan er net zo'n lap op zal geven als in 2016. Zij die het liever iets rustiger aan doen, kunnen terecht in een speciaal ingericht gezellig babbelcafé.

Op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 december wordt het weer warm in Retie! We organiseren verschillende activiteiten in het kader van de Warmste Week van Music for Life.
Als goed doel kozen we Kom op tegen Kanker, helaas met reden:
In 2016 verloren wij, collega's van gemeentebestuur Retie, een collega aan een agressieve vorm van kanker. Werner was er altijd graag bij, maar was er plots niet meer. Dat verlies inspireerde niet enkel ons, maar ook de groep jeugdvrienden van Werner om een actie op te zetten ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zo werd linde-Boom voor de eerste keer in 2016 succesvol op poten gezet en werd, voor iederéén die te maken krijgt met kanker, in totaal meer dan €30.000 ingezameld voor de Warmste Week.
Helaas sloeg het noodlot een half jaar later opnieuw toe en verloor Stijn, een jonge papa van 2, zijn strijd tegen kanker. Omdat Stijn (net als Werner) betrokken was bij de organisatie van Retie Rockt!, sloeg zijn vrouw Karolien de handen in elkaar met Hans van café Bazaar, om hun jaarlijkse muziekquiz ten voordele van de Warmste Week stevig te pimpen tot wat uiteindelijk de Allerbeste Muziekquiz For Life werd: de eerste editie leverde donderdag 21 december 2017, op Stijns verjaardag, liefst €8.000 op.
Dit jaar besloten we al onze krachten te bundelen en al deze fantastische evenementen te organiseren onder dezelfde noemer: linde-Boom.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Organisatie

linde-boom

Filter op categorie