Provinciaal Groendomein Prinsenpark

Een 215ha groene oase van rust met 6 uitgestippelde wandelroutes langsheen vijvers, kijkhutten, zitbanken en picknicktafels. In het bezoekerscentrum vindt men wisselende tentoonstellingen, brochures en informatie om zich voor te bereiden op zijn wandeling in het domein.

RECREATIE
Het Prinsenpark is een ideale plek om te komen wandelen. Tal van wandelwegen lopen door het bosgebied en je wandelt van de vijver in het naaldbos door het oude parkgedeelte met grote en oude loofbomen, langsheen weides en velden, kortom, van alles wat. Ook fietsers kunnen hier hun energie kwijt: het fietsknooppuntennetwerk bestaat uit fietsroutes die via knooppunten met elkaar verbonden zijn. En voor de kleinsten is er een speelbos. Het speelbos is gelegen naast het educatief gebouw en langs het startpunt van de meeste wandelwegen. Het is voor iedereen toegankelijk en de enige plaats in het park waar je van de paden mag afwijken.

BEZOEKERSCENTRUM
In het bezoekerscentrum kun je terecht voor informatie over het domein, de activiteiten of een plattegrond met de wandelwegen. Je vindt er een proefopstelling van de tentoonstellingsruimte. Je kunt hier ook terecht voor de nieuwe brochure met plattegrond van het domein, de activiteitenkalender en een overzicht van de kaarten die te koop zijn. Kinderen kunnen er ondertussen een kleurplaat kleuren of een natuurknutsel maken.

Onze domeinwachters beantwoorden graag al je vragen. Je vindt ze op kantoor, in het park of in het bezoekerscentrum

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Provinciaal Groendomein Prinsenpark

Filter op categorie