Aangepaste dienstregelingen tijdens maatregelen Corona

Gepubliceerd op donderdag 2 april 2020 12.30 u.
Naar aanleiding van de maatregelen om verspreiding van het Coronavirus in te dijken, passen we onze dienstverlening aan. Gelieve eerst telefonisch of via e-mail contact op te nemen met onze diensten vooraleer langs te komen. Dienstverlening blijft gegarandeerd.

Laatste update: donderdag 26 maart 2020

Deuren administratieve diensten gesloten, dienstverlening blijft wel gegarandeerd

De administratieve diensten van het gemeentehuis en de Sociale Dienst blijven gegarandeerd. Wel willen we benadrukken om niet-dringende zaken zoveel mogelijk uit te stellen.

De toegangsdeuren van het gemeentehuis en sociaal huis zullen tijdens deze periode gesloten blijven.

Neem eerst telefonisch of via e-mail contact op vooraleer langs te komen. Onze medewerkers spreken dan af welke dienstverlening vanop afstand kan geleverd of uitgesteld worden. Voor noodzakelijke en dringende dienstverlening spreken we met jou een moment af wanneer je kan langskomen.

Wie zich aanmeldt bij het gemeentehuis of bij het sociaal huis, belt eerst aan en dan staat de onthaalmedewerker je via de parlofoon te woord.

De bibliotheek werkte een aangepaste dienstverlening uit: je kan boeken afhalen na reservatie. Meer informatie: https://retie.bibliotheek.be/nieuws/aangepaste-dienstverlening-tijdens-sluiting-omwille-van-covid-19

Hier een overzicht van de contactgegevens:

Tijdens deze periode komen wij ook niet langs voor huisbezoeken. Wie een huisbezoek gepland had, wordt persoonlijk gecontacteerd.

Deze maatregelen nemen we om de verdere verspreiding van het Coronavirus in te perken. Op die manier vermijden we onnodige wachtrijen aan onze loketten en kunnen we ook onze medewerkers beschermen.

Ook binnen onze diensten blijven algemene maatregelen in verband met afstand en hygiëne van kracht. Heb je ziekteklachten, dan blijf je thuis!

Containerpark

  • Gesloten vanaf 17 maart tot en met 3 april.

Gesloten locaties en diensten

Alle gemeentelijke verhuuraccommodaties voor vrijetijdsactiviteiten worden gesloten:

  • GC Den Dries
  • Sporthal Boesdijkhof
  • De Vest
  • JK 2470
  • Repetitielokaal Vossekot
  • Refter GBR Afdeling Schoonbroek voor vrijetijdsactiviteiten

KidZzzKompas paasvakantie geannuleerd

De gemeente Retie besliste ook om alle activiteiten in het kader van het KidZzzKompas tijdens de paasvakantie af te gelasten.

Normaal zouden de inschrijvingen op dinsdag 17 maart om 17.30 u. van start gaan. Wie reeds ingeschreven was voor het Omnisportkamp, krijgt het inschrijvingsgeld terug. Je ontvangt hiervoor nog een persoonlijk bericht. 

De dienst Vrije Tijd neemt hierover vanaf 17 maart ook nog contact op met organiserende partners.