21 duo’s gevormd in buddyproject ‘Sterk netwerk’

Gepubliceerd op donderdag 28 oktober 2021 14.25 u.
Dankzij het buddyproject ‘Sterk netwerk’ werden de afgelopen weken 21 inwoners uit Balen, Dessel, Mol en Retie gekoppeld aan een anderstalige nieuwkomer uit hun gemeente. De komende maanden gaan de 21 duo’s samen op pad. De buddy maakt de nieuwkomer wegwijs.

Bedoeling is dat de nieuwkomer sneller zijn/haar weg vindt en zich thuis voelt in zijn/haar nieuwe gemeente.

De startdag van het buddyproject was een succes. Je kan de foto’s hier bekijken. De buddy’s en de nieuwkomers ontmoeten elkaar de komende 9 maanden minimaal tweemaal per maand één uur. Ze leren elkaar kennen en wisselen ervaringen uit.

Wegwijs maken in gemeente

Voor nieuwkomers is het niet altijd gemakkelijk om hun weg te vinden in onze gemeente. Waar vinden ze een hobby die bij hen past en hoe worden ze lid van een vereniging? Hoe leren ze nieuwe mensen kennen? Waar kunnen ze terecht om Nederlands te oefenen?

Daarom starten we het project ‘Sterk netwerk!’. Binnen dit project koppelen we nieuwkomers aan een inwoner die onze gemeente goed kent en zich hier thuis voelt. Deze ‘buddy’ helpt de nieuwkomer om snel en informeel kennis te maken met onze gemeente en zijn/haar netwerk uit te breiden.

Meer info:

Baldemore: Ann Van der Veken (E ann.vanderveken@gemeentemol.be) - Nicole Claes: (nicole.claes@gemeentemol.be), T0468 10 16 68