Preventiemaatregelen tegen woninginbraken: Voordracht en advies rond diefstalpreventie op 18 oktober

Gepubliceerd op dinsdag 2 oktober 2018 9.36 u.
Politiezone Kempen Noord-Oost organiseert op 18 oktober een voordracht diefstalpreventie naar aanloop van de nationale actiedag ‘1 dag niet’. Wat kan ik doen tegen woninginbraken? Welke fysieke en elektronische maatregelen werken preventief?

Op deze en vele andere vragen, krijg je die avond een antwoord.

Praktisch

Donderdag 18 oktober, 19.30 u. in GC Den Dries

Deelname is gratis, maar we vragen wel om vooraf in te schrijven via E wijkretie@pzkeno.be of T 014 38 97 40.

Diefstalpreventieadviseur geeft tips om je woning te beveiligen

Wist je dat er in België meer dan 6 inbraken per uur worden geregistreerd? Nochtans zijn er enkele eenvoudige maatregelen die je kan nemen om dit te vermijden en om van je woning, straat of buurt een veilige plek te maken! We hechten vaak echter pas belang aan de beveiliging van onze woning nadat we zelf het slachtoffer zijn geweest.

Weet je niet waar te beginnen? Doe een beroep op een diefstalpreventieadviseur van onze politiezone. Hij komt gratis naar je toe om de zwakke punten inzake de beveiliging van je woning te analyseren en doet aanbevelingen om de risico’s te verminderen.

Niets is verplicht, je beslist zelf welke preventiemaatregelen je al dan niet wenst toe te passen. De adviezen van de diefstalpreventieadviseur zijn bovendien neutraal, objectief en volledig gratis. Aarzel dus niet langer!

Interesse? Wacht niet langer en maak een afspraak met je diefstalpreventieadviseur via het wijkkantoor in Retie, T 014 38 97 40.

1 dag niet: vijfde nationale actiedag tegen woninginbraken

Ook jij kan optreden tegen inbraken. Doe mee aan de actiedag ‘1 dag niet’ op vrijdag 26 oktober en geef inbrekers geen enkele kans! Via de website www.1dagniet.be vind je talrijke preventietips en zelfs een app waarmee je waardevolle voorwerpen in je woning kan registreren.

Voor de vijfde keer organiseren de FOD Binnenlandse Zaken, federale politie, provincies, politiezones en gemeenten samen met burgers, verenigingen en private partners een nationale actiedag in de strijd tegen inbraken.