Doe jij mee aan de 10.000 Stappenclash?!

RETIE neemt samen met tal van andere Vlaamse gemeenten en steden deel aan de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’. Met deze campagne willen we de mensen in onze buurten in beweging brengen. Letterlijk en figuurlijk. Help jij Retie mee naar de overwinning? Je bent slechts 5 stappen verwijderd van deelname! Met je deelname maak je bovendien kans op mooie prijzen.

Schrijf je gratis in op www.10000stappen.be of registreer via de app 10.000 stappen:

  • Stap 1: Registreer je gratis op 10000stappen.be of download de app ‘10.000 stappen’.
  • Stap 2: Word lid van de groep ‘Retie’. Zo tellen de stappen die jij registreert automatisch mee voor de overwinning.
  • Stap 3: Tel je stappen met een klassieke stappenteller, activity tracker of smartphone-app.
  • Stap 4: Koppel je Google Fit, iHealth, Garmin of Fitbit aan 10.000 stappen. Of geef (dagelijks) je gezette stappen handmatig in op de 10.000 stappen-website of app.
  • Stap 5: Beweeg, stap, wandel zoveel mogelijk. Volg de tussenstand live op 10000stappen.be of in de app.

… EN STAP RETIE NAAR DE OVERWINNING!

Hoe tel ik mijn stappen?

Stappen tellen: eenvoudig, makkelijk en motiverend! De nieuwste gezondheidsapp op je smartphone? Beter een activity tracker rond je pols? Of is een klassieke stappenteller toch meer te vertrouwen? Er zijn verschillende manieren om je stappen te tellen. De stappenteller geeft je richtlijnen en feedback.

Welke mogelijkheden zijn er?

  • Klassieke stappentellers
Klassieke stappentellers van goede kwaliteit zijn de meest accurate en nauwkeurige toestellen voor het meten van stappen. Ze zijn minder accuraat voor het bepalen van afstand (afhankelijk van de ingegeven staplengte) en van de verbruikte calorieën. Verkies bij voorkeur een betrouwbare stappenteller boven diegene die je als gadget vindt bij ontbijtgranen of een ander product.Maak gebruik van het voordelige 10.000stappen-pakket dat naast een betrouwbare stappenteller, ook een handleiding en dagboekje bevat. Deze betrouwbare stappentellers zijn de Yamax Digiwalker (SW-200) of de Omron Walking Style (2.0 of 2.1). Ze zijn te verkrijgen bij thuiszorgwinkels, bij apothekers, in sommige supermarkten en bij bepaalde webshops.
  • Activity tracker
De betrouwbaarheid van de meeste activity trackers is voldoende.
Sommige trackers hebben geen display. Naar motivatie toe raden wij een display aan, zodat je voortdurend het aantal stappen kan opvolgen zonder het openen van een app.
  • App op je smartphone
De bewegingsdetector in de smartphone registreert jouw bewegingen. Een algoritme in de stappenteller app vertaalt de bewegingen in stappen, afstand en calorieverbruik volgens algemene norm. Sommige applicaties bepalen het aantal stappen op basis van GPS functionaliteit. Dit systeem lijkt meer accuraat dan de versnellingsmeters.Wil je gebruik maken van de ingebouwde techniek in de smartphone en daarmee je gezondheid stimuleren door meer te bewegen? Dan is de stappenteller app een leuk hulpmiddel. Wil je geen stap missen en zeker weten dat je beweging altijd bijgehouden wordt? Dan past een goede stappenteller of activity tracker beter bij je. Een app die stappen telt is dus minder betrouwbaar dan een goede stappenteller of activity tracker.
 

De campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’ is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s.

Meer info: W www.10000stappen.be