Naar inhoud

De Lijn

Sinds februari 2015 kan je in Retie geen gebruik meer maken van de Belbus. Drie weinig gebruikte belbussen in de provincie Antwerpen werden afgevoerd. Het gaat om de belbusgebieden Ravels – Baarle – Merksplas, Arendonk – Retie – Dessel en Herentals – Vorselaar – Lille.

De Lijn is wel op zoek naar manieren om de mees frequente gebruikers een oplossing te bieden.

 

Kan je geen gebruik maken van de lijnbus, dan neem je de belbus. De belbus is vervoer op het moment wanneer je dat zelf wenst, zeven dagen op zeven. Je moet wel steeds reserveren; dit kan ook voor meerdere dagen. Reserveren kan bij de belbuscentrale op het telefoonnummer 03 218 14 94. De bus pikt je tijdig op aan de afgesproken halte. Voor de belbus betaal je dezelfde prijs als voor een gewone lijnbus. Een plan van het belbusgebied vind je in de Lijnwinkels en op www.delijn.be.

De gemeente Retie heeft met De Lijn een overeenkomst gesloten voor haar inwoners van 25 t.e.m. 64 jaar. Zij krijgen 25 % korting op een Omnipas (25 t.e.m. 59 jaar) en een Omnipas 60+ (60 t.e.m. 64 jaar). De korting wordt automatisch afgetrokken van de kostprijs. 


Algemene website De Lijn: www.delijn.be
Routeplanner: Je wil de bus nemen vanuit, naar of binnen Retie? http://reisinfo.delijn.be/reisinfo

Overzicht:

Meer info