Naar inhoud

Kinderwandeling 'Hekselienpad'

Hekselienpad Watermolen

Nieuw in Retie (zomer 2017): HEKSELIENPAD

Voor iedereen die houdt van een vleugje magie en gelooft dat heksen ECHT bestaan!

Het Hekselienpad is een avontuurlijke wandeling van ongeveer twee en een halve kilometer om samen met jonge kinderen te doen.

 

Hekselien neemt je mee op rondwandeling door een sprookjesachtig stukje natuur in Retie. Tijdens de wandeling door het heksenbos kom je allerlei leuke opdrachtjes tegen. Hekselien leidt je met haar sterren over het kronkelige pad en toont je de weg over bruggetjes en hooilanden. Het verborgen moeras brengt je tot diep in het bos, helemaal tot aan het heksenspeelplekje!

 

Deze wandeling is gebaseerd op de gelijknamige prentenboekenreeks van Hekselien, geschreven en geïllustreerd door de Retiese auteur en illustrator An Melis.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

 

Vertrek en aankomst: Witte Netevallei, Watermolen, Retie (klik hier voor Google Maps)

Hoe ver ga je stappen: 2,7 km.

Hoe lang ben je onderweg: met kinderen wandel je ongeveer 2 uur.

Opgelet: de wandeling is enkel voor heksenvoetjes. Omdat er weinig of niet is ingegrepen in dit prachtig stukje natuur, is het pad niet toegankelijk voor buggy’s en rolwagens.

 

Het Hekselienpad is gratis.

Wil je meer weten over het verhaal van Hekselien en welke opdrachtjes ze voor jou in petto heeft, dan kan je de gratis izi.TRAVEL-app downloaden of het boekje aankopen

In het Hekselien-boekje vind je alle opdrachtjes terug. Daarnaast vind je nog wat leuke spelletjes die je nadien samen kan spelen. Het boekje kost 3,00 EUR en is te koop in het gemeentehuis, De Retiese Watermolen, Taverne 't Meulezicht en bij Calimero XXL.

 

Een realisatie van de gemeente Retie met steun van Kempense Meren vzw en Toerisme Provincie Antwerpen APB. Met de medewerking van Jeugdsportnet KDR en Natuurpunt.

Overzicht:

Praktisch

Toerisme en Informatie

Markt 1
2470 Retie


Tel:  014 38 92 38
Fax:  014 37 27 36
E-mail

Openingsuren

 

maandag 08.30 u. - 12.00 u.
  namiddag: op afspraak
dinsdag 08.30 u. - 12.00 u.
  namiddag: op afspraak
  17.30 u. - 19.30 u.
woensdag 08.30 u. - 12.00 u.
  13.00 u. - 16.00 u.
donderdag 08.30 u. - 12.00 u.
  namiddag: op afspraak
vrijdag 08.30 u. - 12.00 u.