Naar inhoud

FairTradeGemeente

FairTradeGemeente

De gemeentelijke werkgroep ‘Retie in de wereld, de wereld in Retie’  is  gestart met de voorbereiding om van Retie in de nabije toekomst een Fairtrade Gemeente te maken. Om deze titel binnen te halen,  moeten we aan verschillende criteria voldoen. Een enthousiaste groep vrijwilligers kwam samen om het initiatief mee te ondersteunen en zo werd het startschot gegeven om samen met de gemeente het project te helpen realiseren.

Wat is Fairtradegemeente?

FairTradeGemeente draagt op een heel concrete manier bij aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden. Door middel van 6 criteria spelen we in op de vraag naar en het aanbod van eerlijke en lokale, duurzame producten. Op die manier maken we mensen in heel Vlaanderen warm voor het verhaal achter Fair Trade. Op naar meer eerlijke en duurzame consumptie!

Een campagne over Noord en Zuid

Bij Fairtrade denken we meestal aan producten die we in de Wereldwinkel kopen en die op een eerlijke manier geproduceerd werden, waarvoor de boer uit het zuiden een correcte prijs gekregen heeft.

Maar Fairtrade is meer dan dat... Producten van bij ons die bijdragen tot een economische, sociale en ecologisch verantwoorde ontwikkeling kunnen ook het label Fairtrade krijgen.

FairTradeGemeente steekt zowel de kleinschalige boer in het Zuiden als de duurzame boer in het Noorden een hart onder de riem. Dat doen we door fairtradeproducten en lokale, duurzame producten naar voren te schuiven.

 

Op fairtradeproducten alleen kan je niet overleven. Waar vind je tomaten? En melk? En kaas en aardappelen en witloof en appelsap? Al die producten vind je hier bij ons. Wanneer ze op een duurzame manier geproduceerd en geconsumeerd worden, dan kunnen ze een prachtige aanvulling vormen op de meer dan 1 000 beschikbare fairtradeproducten. FairTradeGemeente vindt het belangrijk om beide een plaats te geven en op die manier de brug te slaan tussen Noord en Zuid.

 

Meer informatie:

Nico Penasse, noord-zuidambtenaar van de gemeente (T 014 38 92 50, E nico.penasse@retie.be)

W http://fairtradegemeenten.be/

Overzicht:

Praktisch

Secretariaat

Markt 1
2470 Retie


Tel:  014 38 92 52
Fax:  014 37 27 36
E-mail

Openingsuren

 

maandag 08.30 u. - 12.00 u.
  namiddag: op afspraak 
dinsdag 08.30 u. - 12.00 u.
  namiddag: op afspraak
  17.30 u. - 19.30 u.
woensdag 08.30 u. - 12.00 u.
  13.00 u. - 16.00 u.
donderdag 08.30 u. - 12.00 u.
  namiddag: op afspraak
vrijdag 08.30 u. - 12.00 u.