Naar inhoud

Informatie voor deelnemende handelaars

Wie mag deelnemen?
Alle handelaars die gevestigd zijn in Retie, kunnen zich laten inschrijven als deelnemende handelaar.
Je krijgt dan een herkenbare sticker met 'Deelnemende handelaar' die je op je raam of toonbank kunt kleven, zodat mensen die in het bezit zijn van een Retiese Cadeaucheque jou gemakkelijk kunnen herkennen.

Waarom deelnemen?
Aangezien de Retiese Cadeaucheques het ideale geschenk vormen voor elke gelegenheid, zullen veel mensen deze bonnen in ontvangst krijgen en geraken deze cadeaucheques snel en gemakkelijk in omloop.
Bij de cheques wordt een actuele lijst meegeleverd waarop alle deelnemende handelaars vermeld worden. Deze lijst is ook raadpleegbaar via de website (zowel alfabetisch als per sector). Op deze manier kan de ontvanger van de cadeaucheque kennismaken met jouw handelszaak.

Kosten
De deelname voor handelaars is volledig gratis. De kosten van dit project worden volledig gedragen door het gemeentebestuur.

Aanvaarden van de bonnen
De Retiese Cadeaucheques zijn via verschillende technieken beveiligd tegen namaak. Controleer dus goed of je een echte bon in ontvangst neemt. Bij twijfel, neem je contact op met de dienst Toerisme en Informatie.
De bonnen zijn niet inwisselbaar tegen cash geld.
Als handelaar ben je ook niet verplicht om geld terug te geven indien de bon niet volledig wordt opgekocht. Aangezien elke individuele bon slechts een waarde heeft van 5,00 EUR, zal een cadeaucheque gemakkelijk in één handelszaak kunnen worden opgekocht.
Je bent als handelaar dus volledig vrij om voor het resterende bedrag ofwel cash geld terug te geven, ofwel een waardebon van je eigen handelszaak.

Verzilveren van de bonnen
Deelnemende handelaars die Retiese Cadeaucheques hebben ontvangen, kunnen deze tot uiterlijk 2 maanden na de vervaldatum van de bonnen komen verzilveren op de dienst Toerisme op het gemeentehuis. Je krijgt een ontvangstbewijs mee waarop het totale bedrag van de bonnen wordt vermeld. Het geld wordt dan binnen 10 werkdagen gestort.

Registratie op www.retie.be
Op de gemeentelijke website kan je je nu ook als handelaar registreren. Op deze manier kan je jouw bedrijfsgegevens publiceren, je bedrijfslogo en foto’s uploaden, praktische informatie zoals openingsuren bekendmaken, enz. Via deze module kan je ook aanvinken als je deelnemende handelaar bent voor de Retiese Cadeaucheques. Gelieve dan je rekeningnummer bij je registratie te vermelden, dit wordt niet gepubliceerd op het publieke gedeelte van de website!

Meer informatie
Indien je meer informatie wenst rond dit project, of je wenst je als deelnemende handelaar te laten registreren, neem dan contact op met de dienst Toerisme en Informatie, T 014 38 92 37, E informatie@retie.be.  
Ook als de gegevens van jouw handelszaak wijzigen of bij stopzetting van je winkel, geef je jouw gegevens door aan deze dienst.

Praktisch

Toerisme en Informatie

Markt 1
2470 Retie


Tel:  014 38 92 38
Fax:  014 37 27 36
E-mail

Openingsuren

 

maandag 08.30 u. - 12.00 u.
  namiddag: op afspraak
dinsdag 08.30 u. - 12.00 u.
  namiddag: op afspraak
  17.30 u. - 19.30 u.
woensdag 08.30 u. - 12.00 u.
  13.00 u. - 16.00 u.
donderdag 08.30 u. - 12.00 u.
  namiddag: op afspraak
vrijdag 08.30 u. - 12.00 u.