Naar inhoud

Steunpunt Vakantieparticipatie

Wat is het Steunpunt Vakantieparticipatie?
Het Steunpunt Vakantieparticipatie is een dienst van Toerisme Vlaanderen die een vakantieaanbod uitwerkt voor mensen met een laag inkomen. Het is voor iedereen belangrijk om eens in een andere omgeving te zijn, om de batterijen terug op te laden en tot rust te komen.
Het is belangrijk dat de sociale tarieven enkel gebruikt worden door de mensen met financiële beperkingen. Daarom vervullen sociale organisaties, zoals het OCMW, een belangrijke rol als tussenpersoon. De Europese armoedegrens geldt als norm, maar ook andere factoren als ziektekosten, schuldenlast…, worden in aanmerking genomen.
Vakantiegangers kunnen via een sociale organisatie of rechtstreeks via het steunpunt ingaan op het aanbod. Inschrijfprocedures verlopen vooral digitaal, maar wie geen toegang heeft tot internet kan ook nog steeds via alle andere kanalen terecht bij het steunpunt.


Wie komt in aanmerking?
Het Steunpunt Vakantieparticipatie streeft ernaar om zoveel mogelijk mensen te laten proeven van een dagje uit, een weekend of een vakantie. Het aantal organisaties, toeristische attracties en vakantiehuizen die bereid zijn een sociaal tarief voor deze doelgroep te hanteren, is al behoorlijk uitgebreid.
Het aanbod is bedoeld voor alle mensen die omwille van financiële beperkingen niet op vakantie of daguitstap kunnen gaan. Om er zeker van te zijn dat de sociale tarieven in de juiste handen terecht komen, is een screening noodzakelijk. Deze gebeurt op basis van inkomen, rekening houdend met bijkomende omstandigheden (schulden, medische kosten,...). Het Steunpunt Vakantieparticipatie hanteert hiervoor vaste inkomensgrenzen.


Meer info over het aanbod, de inkomstengrenzen, aanvraagformulieren en contactgegevens: W www.vakantieparticipatie.be

Praktisch

OCMW

Kerkhofstraat 39
2470 Retie


Tel:  014 38 95 30 en 0800 35 442 (gratis)
E-mail

Openingsuren

Openingsuren

  • maandag tot en met vrijdag van 08.30 u. tot 11.30 u.  
  • dinsdagavond van 17.30 u. tot 19.30 u.

Sociale Dienst

op afspraak

 

Sociaal verwarmingsfonds en Pensioendienst

op afspraak

 

Thuiszorg

op afspraak

 

Mindermobielencentrale

op afspraak

 

Serviceflats
op afspraak

 

Financieel beheerder

op afspraak

 

Juridische Dienst

elke maandag en woensdag op afspraak
elke eerste en derde dinsdagavond van de maand op afspraak

 

Secretaris

maandag tot en met vrijdag op afspraak

 

Na de openingsuren telefonisch bereikbaar:

Administratie tot 16.00 u.
Sociale Dienst tot 16.00 u.
Vrijdagnamiddag gesloten