Naar inhoud

Eetwarencontrole - Federaal Voedselagentschap

Meldpunt FAVV

Het meldpunt voor de consument van het Voedselagentschap werd begin 2002 opgericht. Het is de 'toegangspoort' naar het Agentschap voor de burger om makkelijk aan informatie te komen over de veiligheid van de voedselketen. Je kunt er terecht met vragen en klachten.

Het meldpunt is ongetwijfeld uitgegroeid tot een uiterst laagdrempelige toegang voor alle consumenten.
De voortdurende stijging van het aantal klachten is geenszins te wijten aan een dalende voedselveiligheid bij onze operatoren. Integendeel, ons voedsel is nog nooit zo veilig geweest.

Het Voedselagentschap (FAVV) vraagt niet liever dat iedereen die een vraag of een klacht heeft over voedselveiligheid contact opneemt met het meldpunt. Jouw vragen en klachten kunnen belangrijk zijn voor het ontdekken van bepaalde problemen en een indicatie om onze controles naar een bepaalde richting bij te sturen!

Alle klachten worden geregistreerd en onderzocht. De anonimiteit van de klager wordt steeds gewaarborgd. Jouw vraag kan een klacht worden en omgekeerd.

Het meldpunt beschikt over een gratis telefoonnummer: 0800 13 550 waar de consumenten elke werkdag van 09.00 tot 17.00 u. terecht kunnen met hun vragen en klachten. Buiten de werkuren kan je je boodschap inspreken op band en een medewerker zal contact met jou opnemen.

Wie vragen heeft over voeding of voedselveiligheid, kan terecht bij het meldpunt van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Je kan er ook terecht met vragen over leidingwater, hygiëne in winkels en restaurants, etikettering, vogelgriep, gekkekoeienziekte,…

Meer info: FAVV, Meldpunt voor de consument, T 0800 13 550, E meldpunt@favv.be

Meer info