Naar inhoud

Kom deze herfst en winter weer gezellig buiten!

gezellig buiten (Provincie Antwerpen)

Op koude dagen blijven we vaak lekker binnen. Zonde, want deze herfst en winter er is heel wat te doen! De provincie Antwerpen nodigt je uit om gezellig buiten te komen op 15 winterse activiteiten. Ook 4 domeinen in de Kempen maken het dit najaar extra gezellig met sfeervolle buitenactiviteiten: Keiheuvel, De Lilse Bergen, het Zilvermeer en de Hoge Rielen. En oh ja, de Tripfixer gaat ook deze herfst en winter voor jou op verkenning naar de meest geschikte activiteit!

De provincie Antwerpen nodigt je uit om gezellig buiten te komen. Met een programma vol sfeervolle avondwandelingen en andere hartverwarmende evenementen verleidt ze je om jas, sjaal en wanten aan te trekken en een frisse neus te halen. Wij geven graag 4 suggesties in de buurt ...

1. Putteke Winter - Keiheuvel Balen

Op zaterdag 25 november maak je tijdens Putteke Winter een feeërieke winterwandeling langsheen de mooiste plekjes van Recreatiedomein Keiheuvel. Laat je onderweg verrassen door vurige wintervertellingen, mysterieuze figuren, spetterende vuurshows, livemuziek, en zoveel meer. Opwarmen doe je met een lekkere chocolademelk, tas soep of jenever. Neem stevig schoeisel en warme kledij mee!

Zaterdag 25 november 2017 – Start wandeling 18.30 tot 20.30 uur
Tickets: volwassenen € 4 in vvk en € 6 aan de kassa, kinderen t.e.m. 12 jaar € 2 in vvk en € 4 aan de kassa
Recreatiedomein Keiheuvel, 17de Esc. Lichtvliegwezenlaan 14, 2490 Balen

 

2. Putteke Winter - De Lilse Bergen

Op 9 december wordt De Lilse Bergen opnieuw het decor van een feeërieke winterwandeling.
Wandel langs de verlichte paadjes en luister naar de prachtige vertellingen, vrolijke fanfare en live muziek. Geniet van schitterende acts en vurige shows. Halverwege de wandeling spoel je de koude weg met een verkwikkende jenever, warme soep of zoete pannenkoek op het Vuurplein. Dit jaar wordt Putteke Winter op De Lilse Bergen afgesloten met een knallend vuurwerk!
Zaterdag 9 december 2017 –  Start wandeling 18 tot 22 uur
Tickets: € 4, gratis voor kinderen tot 1m40
De Lilse Bergen, Strandweg 6, 2275 Lille (Gierle)

 

3. Wintersfeer op het Zilvermeer

Wintersfeer op het Zilvermeer staat voor een feeërieke winterwandeling langs de mooiste plekjes van het Zilvermeer. De wandeling wordt sfeervol verlicht met lampen, kaarsen, klank- en lichtspelen. Laat je verrassen door mysterieuze figuren, vuurshows, livemuziek, verwarmende winterse drankjes en nog veel meer.
Vrijdag 15 december 2017 – 18 tot 23 uur
Tickets: € 4, gratis voor kinderen tot 12 jaar (enkel in voorverkoop tenzij het evenement niet is uitverkocht)
Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol

 

4. WinterWarm in de Hoge Rielen

Voor de tweede keer organiseert De Warande samen met de Hoge Rielen en de gemeente Kasterlee een eigenzinnig en veelzijdig winterfestival in De Hoge Rielen. Niet te missen: elektronica uit Estland, solowerk van een ex-dEUS muzikant en de jonge theatermaakster Julie Cafmeyer. Een muzikaal parcours brengt je langs verschillende buitenlocaties en een verwarmde loods. Vuurtheater en circus ontmoeten elkaar in een magische voorstelling en Circus Ronaldo herneemt zijn gelauwerde succesvoorstelling.
Van vrijdag 26 januari tot zaterdag 4 februari 2017
Tickets: het festival bestaat uit verschillende activiteiten en de prijs per activiteit varieert.
De Hoge Rielen, Molenstraat 62, 2460 Kasterlee

 

Ook in andere gemeenten zijn er gezellige buitenactiviteiten. En van zodra het vriest geven schaatsmeters op verschillende provinciale domeinen bij vijvers en plassen de ijsdikte aan. Zo weten schaatsliefhebbers wanneer ze de schaatsen mogen aanbinden.

 

Het volledige programma vind je op www.gezelligbuiten.be.

 

Aanbod te groot? Tripfixer aan bot! 

De tripfixer van de provincie Antwerpen bezorgde deze zomer heel wat mensen een avondje uit op maat. Ook voor een koude winterdag begeleidt hij je persoonlijk naar de meest geschikte activiteit. Chat met de Tripfixer op www.gezelligbuiten.be of via Facebook Messenger (www.facebook.com/tripfixer).

Datum van het bericht: dinsdag 24 oktober 2017