Naar inhoud

Wordt Retie de Gewichtigste Gemeente van de Kempen?

Gewichtigste Gemeente

Ga je mee de uitdaging aan om van Retie ‘de gewichtigste gemeente’ te maken?

Schenk dan tijdens ‘de Europese week van de afvalvermindering’ je afgedankte, herbruikbare goederen aan De Kringwinkel. Dat betekent dat je van 20 tot 25 november opgeroepen wordt om kasten, kelders, zolders af te speuren naar zaken die je niet meer nodig hebt. Spullen die bij jou onnodig plaats innemen, maar die voor iemand anders zeker nog bruikbaar zijn. De Kringwinkel schenkt ze een nieuw leven en zorgt dat ze niet op de afvalberg belanden.

Als er van onze gemeente de meeste kilo’s per inwoner worden ingezameld, verdient onze gemeente de titel ‘De Gewichtigste Gemeente’ en krijgen we de symbolische wisselbeker overhandigd.

Hoe kan je bij De Kringwinkel terecht met je afgedankte, herbruikbare spullen?

  • Gewoon zelf naar De Kringwinkel brengen (Retie: Sint-Martinusstraat 50). De locaties van De Kringwinkel zijn gemakkelijk te vinden via www.dekringwinkel.be, postcode of naam van de gemeente ingeven en klaar.
  • Bij je bezoek aan het recyclagepark kan je de herbruikbare goederen achterlaten in De Kringwinkelcontainer.
  • Gratis aan huis laten ophalen door een inzamelploeg van De Kringwinkel. Een afspraak kan geregeld worden via een invulformulier op www.dekringwinkel.be of via een telefoontje naar 0800 200 80.

In totaal doen de 29 gemeentes uit het werkingsgebied van IOK afvalbeheer mee aan deze actie, goed voor meer dan een half miljoen inwoners. De 29 gemeentes liggen verspreid over de werkingsgebieden van 4 Kringwinkelcentra: Web, De Biehal, Opnieuw & co. en Zuiderkempen.

 

De vier Kringwinkelcentra gaan dagelijks hun inzamelgegevens uitwisselen om de stand van zaken van nabij op te volgen. Hoeveel kg. is er zelf gebracht of door de inzamelploegen ingezameld kan je dagelijks volgen op www.dekringwinkel.be en op www.iok.be. Als álle gegevens volledig zijn, begin december, wordt de winnende gemeente bekend gemaakt en in de kijker gezet bij de overhandiging van de wisselbeker.

 

Wat houdt deze actie in?

Alle herbruikbare spullen die tijdens die week worden binnen gebracht in De Kringwinkels of op de Kempense recyclageparken, maar ook de spullen die thuis worden opgehaald, bepalen of jouw gemeente de ‘gewichtigste’ gemeente wordt.

 

Per gemeente worden de binnengebrachte spullen gewogen en verrekend naar kg per inwoner. Het gewicht van spullen, die in De Kringwinkels worden binnengebracht en aan huis worden opgehaald, kan je dagelijks via de website van De Kringwinkel volgen. De gewichten van de recyclageparken volgen later.

Datum van het bericht: vrijdag 17 november 2017