Naar inhoud

Gemeentebestuur promoot fluohesje en fietshelm voor meer zichtbaarheid in het verkeer

Meer zichtbaarheid in het verkeer

Het nieuwe schooljaar is intussen in volle gang en ook de jeugdverenigingen zijn begonnen aan een nieuw werkingsjaar. Dagelijks begeven zich heel wat kinderen en jongeren in het verkeer. Ook de jeugdbewegingen trekken er regelmatig op uit met hun leden. Met de donkere dagen in het verschiet is het extra belangrijk om goed op te vallen in het verkeer.

Het gemeentebestuur wil het belang van veiligheid en zichtbaarheid van kinderen en jongeren in het verkeer extra benadrukken. Daarom werden er voor de Retiese scholen en jeugdverenigingen spandoeken gemaakt. Met de slogans ‘Fluo en helm in het verkeer doen het altijd weer!’ en ‘Op de baan? Fluohesje aan en gaan’ willen we aantonen dat het wel degelijk een verschil kan maken om op te vallen in het verkeer. Deze spandoeken hangen op een zichtbare plaats aan de gevels van de Retiese scholen en jeugdlokalen.

 

Naast de spandoeken werden vorige week - tijdens de Week van de Mobiliteit - 240 fietshelmen geleverd in de Retiese lagere scholen. Op die manier kunnen schoolkinderen zich tijdens een fietsuitstap voortaan met fluohesje én fietshelm in het verkeer begeven. Het gemeentebestuur levert op vraag van de scholen en jeugdverenigingen ook bijkomende fluohesjes aan.

 

Een fietshelm vermindert het risico op ernstige hoofdletsels bij een ongeval immers met meer dan 40 %. En fietsers met een fluohesje aan zijn tot 150 meter ver zichtbaar in het donker. Ter vergelijking: met donkere kledij reikt de zichtbaarheid maar tot 20 meter.

 

Met deze initiatieven hoopt het gemeentebestuur de kinderen en ouders te sensibiliseren. Want een fluohesje en een fietshelm kunnen wel degelijk het verschil maken!

 

Meer info: dienst Vrije Tijd, Markt 1, 2470 Retie, T 014 38 92 37, E vrijetijd@retie.be

Datum van het bericht: vrijdag 06 oktober 2017