Naar inhoud

Wat doe jij op 20 oktober? Ontdek het schitterende erfgoed tijdens de 'Nacht van het Kempens Erfgoed'

Nacht van het Kempens Erfgoed

Op vrijdag 20 oktober organiseert k.ERF samen met de andere Kempense erfgoedcellen voor de derde keer de Nacht van het Kempens Erfgoed.  Er doen meer dan 20 Kempense gemeenten mee, goed voor meer dan 30 nachtelijke activiteiten!

 

Ontdek hier het programma van de 11 nachtelijke erfgoedactiviteiten in 6 gemeenten van de k.ERF-regio.

 

PROGRAMMA RETIE

De herfst is hét moment om samen te komen en de Retiese erfgoedschatten te ontdekken. We starten de Retiese Nacht in de kerk van Schoonbroek. Hier vind je het kostbare 16e-eeuwse St.-Jobretabel. We bezoeken de kerk én alle deelnemers krijgen exclusief als eerste de nieuwe brochure over het retabel. We stellen ook de Sint-Job-app voor. Nadien gaan we naar de parochiezaal van Schoonbroek waar het Davidsfonds en Heemkundige Kring Zeven Neten de mooiste Retiese filmpjs hebben uitgezocht. Kom genieten van een drankje, een hapje, en … filmpjes uit de oude doos.

 

Een organisatie van Gemeente Retie, in samenwerking met Heemkundige Kring Zeven Neten Retie, Davidsfonds Retie, Kerkfabriek St. -Job Schoonbroek.

 

Praktisch:

  • Start in de kerk van Schoonbroek, Kerkplein Schoonbroek. Filmpjes in de Schoonbroekse Parochiezaal, St. Jobstraat 2, 2470 Retie. Beide locaties liggen op loopafstand van elkaar
  • In de St.-Jobkerk van Schoonbroek worden de brochure en app rond het St.-Jobretabel gelanceerd om 19.00 u. Dit zal een half uur duren. Daarna worden de films in de parochiezaal doorlopend getoond.
  • gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Meer info: www.nachtkempenserfgoed.be

Datum van het bericht: maandag 02 oktober 2017