Naar inhoud

Huiswerkbegeleiding … w@ = d@ ?

huiswerkbegeleiding

September. Terug naar school… en naar het huiswerk.

Zoonlief worstelt met de rekensommen en dochter zeurt als ze moet lezen. Maar gelukkig staan mama en papa klaar om de handen mee uit de mouwen te steken: acht op de tien ouders helpen namelijk hun kind met huiswerk. En ze doen dat graag. Maar soms lukt het voor de ouders niet …

Heb jij per week ongeveer een uurtje de tijd om kinderen te helpen met het begeleiden van hun huiswerk?

Uit een enquête van Educadomo blijkt dat maar liefst 84 % van alle Belgische ouders ’s avonds mee aan tafel schuift om te helpen met de huistaken. Dat hoeft echter niet elke avond, want van al die helpende ouders doet 43 % ‘heel regelmatig’ mee aan de huistaken.

 

Bijna 13 % van de Belgische ouders helpt zijn kind helemaal niet bij het maken van huiswerk. Voor sommige kinderen is dat misschien niet nodig, want ze doen het goed zonder ondersteuning en hulp van buitenaf. Maar de meeste kinderen kunnen dit steuntje in de rug goed gebruiken. Zeker als het om maatschappelijk kwetsbare kinderen gaat.

 

Huiswerkbegeleiders zetten zich in om elke week gedurende een uurtje een kind uit de lagere school te helpen bij het huiswerk. Het Retiese project wordt aangestuurd door het OCMW  en de gemeente en maakt deel uit van een grotere projectgroep met verschillende OCMW’s in de regio, onder het toeziend oog van Rotary. Het huiswerkproject focust op kinderen van het eerste of tweede leerjaar uit kansarme gezinnen. Elk kind heeft zijn eigen verhaal, maar ze zijn allemaal op één of andere manier maatschappelijk kwetsbaar. Ouders kunnen, omwille van fysieke, psychische of sociale redenen zelf niet of onvoldoende helpen bij hun kids.

 

Zin om als vrijwilliger voor huiswerkbegeleiding aan de slag te gaan?

Contacteer Hilde Maes, T 014 38 95 30 of E hilde.maes@ocmwretie.be.

Datum van het bericht: donderdag 14 september 2017