Naar inhoud

Het wordt een héérlijke Zomer in Retie: Muzikale picknicks & Rethyscoop aan de Vest

Zomer in Retie

De dagen hebben al zomerse allures, de vakantie komt stilaan dichterbij ... we hunkeren met z'n allen naar een lange en zorgeloze zomer. Voor wie in juli niet naar een of andere exotische bestemming trekt, hebben we alvast een heerlijk programma in petto: de Zomer in Retie met 5 muzikale picknickmiddagen en 4 intense filmavonden. Dit alles in het prachtige decor van de mooie pastorietuin aan de Vest. (*)

 

PROGRAMMA ZOMER IN RETIE 2017

 

Muzikale picknicks (poort open: 11.00 u. - start optreden: 12.00 u.)

Vul je picknickmand en kom elke zondag van juli naar de prachtige tuin van de pastorie. Met uitzondering van de eerste picknick, want die gaat in gemeentepark Boesdijkhof door. De zomerse picknicks worden muzikaal op smaak gebracht door enkele schitterende groepen. Elke editie voorzien we ook extra kinderanimatie.

Zo'n zomerse muzikale picknick zegt je wel wat, maar je hebt even geen zin om zelf boterhammetjes te smeren? Geen probleem, want na het succes van vorig jaar kan je ook in 2017 een picknickpakket met (h)eerlijke producten bestellen.  Bestel je pakket (8,00 EUR/volwassene en 5,00 EUR/kind) uiterlijk om 11.30 u. op de vrijdag voor de picknickzondag. Indien de weersvoorspellingen er niet al te best uitzien, kan je nog annuleren tot vrijdag 11.30 u. Maar uiteraard kan je ook op de regenlocatie van een lekker picknickpakket genieten. Meer info en bestellen doe je hier: http://www.retie.be/EloketDetail.aspx?id=36.

 

Rethyscoop (poort open: 21.00 u. - start film: 22.00 u.)

Elke woensdagavond van juli is de pastorietuin dé plek om te bekomen van een warme zomerdag. Ook dit jaar staan er weer vier filmpareltjes op het programma. En terwijl jij geniet van de film, zorgen enkele verenigingen voor gekoelde drankjes. Vergeet niet om je eigen stoel (en eventueel een dekentje) mee te brengen.

 

Bij slecht weer verhuizen de picknicks en filmavonden naar GC Den Dries. Dit wordt aangekondigd op onze website en facebookpagina van UiT in Retie.

 

(*) De eerste picknickzondag vindt plaats in gemeentepark Boesdijkhof. Deze picknick wordt gecombineerd met het Koningschieten van de Sint-Sebastiaansgilde. Aan het concept wordt echter niets gewijzigd: vanaf 11.00 u. kan je een mooi plekje komen uitzoeken en om 12.00 u. gaat het optreden van start. Daarna vindt aansluitend de koningschieting plaats.

Datum van het bericht: maandag 19 juni 2017