Naar inhoud

De Fietsbieb

Fietsbieb Retie

Stel je voor: een bibliotheek zonder boeken maar met fietsen? Het kan! Sinds 21 mei geeft de Fietsbieb Retie gezinnen met jonge kinderen de kans om dagelijks gebruik te maken van kinderfietsen tegen een lage prijs.

Ouders weten het al langer: een kind ontgroeit zijn fietsje niet alleen bijzonder snel, ook de druk om regelmatig met een andere tweewieler uit te pakken neemt sneller toe dan de portemonnee kan volgen. En al vind je op een rommelmarkt vlot een leuk tweedehandsje, vaak komen er wat kosten aan te pas vooraleer zoon of dochter veilig de baan op kan.

 

Leden van de Fietsbieb hoeven zich daarover geen zorgen te maken. Zij kunnen voor hun kind (tot 12 jaar) een jaar lang een fiets lenen. Tweedehands, maar tiptop in orde. Is zoon of dochter aan een grotere fiets toe of wil hij of zij eens een ander modelletje? Wel, dan mogen leden de geleende fiets gewoon inwisselen voor een ander exemplaar uit de Fietsbieb.

 

Wie lid wil worden van de fietsbieb, betaalt 20,00 EUR per jaar. Wie echter een kinderfiets in goede staat aan de Fietsbieb schenkt, is meteen een jaar gratis ‘fietsbieber’. De fiets wordt volledig in orde gebracht en krijgt snel een nieuw leven. Wanneer je een fiets leent, vragen we je een waarborg van 20,00 EUR. Uiteraard krijg je die terug wanneer je de fiets weer inlevert.

 

De Fietsbieb Retie is een initiatief van Bewegingspunt Retie i.s.m. enkele enthousiaste vrijwilligers. Sleutel jij graag en met kennis van zaken aan fietsen? Vrijwilligers, en zeker handige Harry’s en Henriettes, zijn meer dan welkom.

Downloads

Datum van het bericht: maandag 13 november 2017