Naar inhoud

2017: het jaar van de ultieme 'Zing Ze Challenge'

Zing Ze challenge

Nieuwjaarkezoete, Driekoningen, Sinte Mette, vastenavondzingen, Kaarske in lantaarn, Krikkrak,…
In de k.ERF-regio gaat er geen seizoen voorbij of er wordt van deur tot deur gezongen in ruil voor een centje of snoep.

In 2015 lanceerde k.ERF onder het motto ‘Zing Ze!’ verschillende acties om nog luider, meer en in hippe stijl te gaan zingen. Wie trots is op onze Kempense zangtradities moet maar 1 ding doen om ervoor te zorgen dat ze blijven bestaan: de straat op trekken en zingen!

Eén van de acties die nog steeds loopt, is de 'Zing Ze Challenge'. k.ERF daagt sinds 2015 de inwoners van de zeven k.ERF-gemeentes uit om hét zangdorp van de Kempen te worden.

 

Hoe werkt de Challenge? Zangers die op pad gaan, nemen een foto en laden die op via http://www.zing-ze.be/. Als je foto is ingezonden, krijgt jouw gemeente een punt. De gemeente met de meeste zangers krijgt een prijs.

In 2015 won Meerhout de titel en vielen ook Retie en Dessel in de prijzen. Retie ging aan de haal met de titel 'Sterkste traditiedrager'.

 

De winnende gemeente van 2016 krijgt als prijs exclusieve, mooi bedrukte Zing Ze Zakken, ideaal om je zangbuit in te verzamelen. Die mag de gemeente aan zingende inwoners uitdelen.

 

In 2017 gaan we voor de laatste keer de strijd aan. De gemeente die deze allerlaatste Zing Ze Challenge wint, is hét ultieme, meest grandioze zangdorp aller tijden. Uiteraard zorgt k.ERF voor deze allerlaatste Challenge voor een schitterende prijs!

 

Hoe deelnemen aan de Zing Ze Challenge?

  1. Neem een foto tijdens je zangtocht
  2. Surf naar http://www.zing-ze.be/. En klik op ‘registreer jouw zangtocht’. Volg de instructies.
  3. Wanneer je foto is ingezonden, krijgt jouw gemeente een punt. Je kunt de tussenstand volgen op de website.
  4. Op 10 december 2017 sluiten we de wedstrijd af.
Datum van het bericht: dinsdag 20 december 2016