Naar inhoud

Ga op Kempense kerststallenexpeditie

vrijwilligers Retiese kerststal logo's

Praktisch

OrganisatieToerisme en Informatie
Waar

k.ERF-gemeenten - Balen, Dessel, Geel, Laakdal, Meerhout, Mol en Retie - 2470 Retie

Wanneervrijdag 8 december 2017 - zondag 7 januari 2018

Info

k.ERF zet Kempense Kerststallen in de kijker

Erfgoedcel k.ERF bracht vorig jaar alle kerststallen van de gemeenten Balen, Dessel, Geel, Laakdal, Meerhout, Mol en Retie in kaart. Want heel wat van onze Kempense kerststallen kennen een rijke traditie en er zijn heel wat leuke weetjes die je over deze kerststallen kan ontdekken …

Via de gratis izi.TRAVEL-app werden deze kerststallen ook meteen op de kaart gezet: iedereen kan hiermee zelf op expeditie gaan langs bijna 25 kerststallen in de k.ERF-regio. Je kan zelf enkele stalletjes uit het aanbod kiezen en krijgt telkens de routeaanwijzing tot het volgende stalletje.
De izi.TRAVEL-app kan je gratis downloaden, of online raadplegen via https://izi.travel/nl. Zoek vervolgens op kerststallen of aanbod in de buurt.

 
Retiese kerststal is levendig dankzij vele vrijwilligers

Onze eigen Retiese kerststal staat sinds 1963 op de Markt.
De gemeente zorgt jaarlijks voor de opbouw van de kerststal, maar heel wat vrijwilligers en de VVV zijn ook vandaag de dag nog bij de kerststal betrokken. Het inrichten van de stal en het aankleden van de beelden gebeurt steeds door een team vrijwilligers!
De Retiese kerststal werd altijd al bewoond door levende dieren. De schapen en ezels die er te bewonderen zijn, worden geleverd door vrijwilligers. Daarnaast mogen we al jarenlang rekenen op vaste stalverantwoordelijken die zorgen voor de verzorging van de dieren in de kerststal.
Donderdag 7 december starten we er weer aan. De Sint is terug naar Spanje en Kerstmis verschijnt aan de horizon. In Retie zetten de arbeiders van de gemeentelijke Technische Dienst naar jaarlijkse traditie de stal op. Dit jaar wil de gemeente alle vrijwilligers en betrokkenen bij deze kerststal in de kijker zetten. Zij worden tijdens de opbouw van de stal in de bloemetjes gezet. Tegelijk lanceert k.ERF de izi.TRAVEL-app langs de Kempense kerststallen!

Meer info

Gemeente Retie - dienst Toerisme & Informatie - tel. 014 38 92 38 - e-mail: informatie@retie.be - http://www.retie.be