Naar inhoud

Retie in de wereld - de wereld in Retie

Retie in de wereld - de wereld in Retie

Congo, Ecuador, Hongarije, Nepal, Nicaragua, Togo ... "Wat hebben deze landen met Retie te maken?", zal je nu misschien denken. Wel, wat deze landen met elkaar gemeen hebben, is dat zij het geluk hadden dat er Retienaren zijn beland. Zoals vele van onze dorpsgenoten hadden zij het hart op de goede plaats, maar zij gingen een stap verder dan de meesten.

Deze Retienaren zagen dat het leven niet overal zo goed was als in het Dorpje der Zeven Neten, en namen de moedige beslissing om actie te ondernemen. Door hun inspanningen hebben ze de wereldvrede niet kunnen bewerkstelligen, maar tientallen, honderden, misschien wel duizenden mensen werden er tot nu toe al beter van. Uitzichtloosheid veranderde in hoop, een traan in een lach, ziekte in gezondheid; voedsel kwam in de plaats van dood ...

 

Op initiatief va de gemeente hebben een aantal van deze mensen zich verenigd in Retie in de wereld - de wereld in Retie.

 

Wat willen we hiermee bereiken? Wij willen in de eerste plaats laten zien dat ontwikkelingssamenwerking tot stand komt door mensen als jij en ik. Je hoeft er geen speciale opleiding voor gevolgd te hebben. Iedereen kan het, zelfs zonder er al te veel moeite voor te moeten doen. Wist je bijvoorbeeld dat je al een steentje kan bijdragen als je Fairtrade suikerklontjes koopt? En zo zijn er nog massa's producten!

 

Verder willen wij graag onze huidige groep uitbreiden met elke Retienaar die daarin geïnteresseerd is. Of die hier nu al zijn hele leven woont, of pas sinds gisteren, maakt niet uit. We kunnen nog vele handen en hoofden gebruiken! Dus:

  • Heb je creatieve ideeën?
  • Of ben je een organisatorisch talent?
  • Kom je gewoon eens graag af en toe de handen uit de mouwen steken bij een activiteit?

Laat het weten aan onze gemeentelijke Noord-Zuidambtenaar Nico Penasse:
E Nico.penasse@retie.be 

T 014 38 92 50

 

 

Overzicht:

Praktisch

Secretariaat

Markt 1
2470 Retie


Tel:  014 38 92 52
Fax:  014 37 27 36
E-mail

Openingsuren

 

maandag 08.30 u. - 12.00 u.
  namiddag: op afspraak 
dinsdag 08.30 u. - 12.00 u.
  namiddag: op afspraak
  17.30 u. - 19.30 u.
woensdag 08.30 u. - 12.00 u.
  13.00 u. - 16.00 u.
donderdag 08.30 u. - 12.00 u.
  namiddag: op afspraak
vrijdag 08.30 u. - 12.00 u.