Naar inhoud

3xG: Gezondheid - Gemeenten - Geboorten

3xG

De studie 3xG staat voor Gezondheid - Gemeenten - Geboorten

In deze wetenschappelijke studie willen we de gezondheid van inwoners uit de gemeenten Dessel, Mol en Retie onderzoeken. De studie richt zich op de invloed van de leefomgeving op zijn bewoners. Baby's staan centraal omdat zij het meest gevoelig zijn aan schadelijke factoren.


Uniek aan deze studie is dat we baby's van bij de geboorte zullen opvolgen over een lange periode. Op basis van de gemeten positieve of negatieve gezondheidseffecten door milieu of levensstijl, zullen we de gemeentebesturen maatregelen aanbevelen die de levenskwaliteit van uw kind kunnen verbeteren. Om de gegevens uit de studie goed te kunnen interpreteren, moeten dus zoveel mogelijk toekomstige mama's uit de 3 gemeenten deelnemen!
 
3xG is een initiatief van het cAt-project dat in de gemeente Dessel wordt uitgewerkt voor de berging van laag- en middelactief kortlevend radioactief afval. Dit gebeurt in opdracht van NIRAS (Nationale instelling voor radioactief afval en verrijkte splijtstoffen) en de partnerschappen STORA (Dessel) en MONA (Mol).

 

November 2015: 3xG studie presenteert voor de tweede maal de analyse van recente ziekte- en sterftegegevens in Dessel, Mol en Retie

Meer informatie

Provinciaal Instituut voor Hygiëne (PIH)
Kronenburgstraat 45
2000 Antwerpen
E info@studie3xg.be
W www.studie3xg.be

T 0800 20 102